Coronavirus

Nederland is helaas ook getroffen door het Coronavirus.

Lieve Kraamzorg volgt nauw de ontwikkelingen van RIVM en GGD. Wij volgen hun richtlijnen en adviezen op om verdere verspreiding van het virus te voorkomen.
Om deze reden hebben wij zelf maatregelen genomen, die wij bij nieuwe ontwikkelingen steeds zullen bijstellen.

Maatregelen tijdens de kraamperiode

Bij aanvang van zorg zullen wij je enkele vragen stellen om uit te sluiten of jij, of 1 van je gezinsleden symptomen van het Coronavirus heeft.
Mocht een kraamverzorgende contact hebben gehad met iemand met (verdenking) van het Coronavirus of zelf verkoudheidsklachten en koorts ervaart, dan zullen wij haar niet laten werken. De kraamverzorgende zal de zorg voor moeder en baby zo veel als mogelijk contactloos en op afstand van anderhalve  meter doen. Zij zal geen contact hebben met overige gezinsleden, zal geen handen schudden en vaker haar handen wassen.

Wij vragen je, voor de gezondheid van jezelf en van de baby, maar ook van de kraamverzorgende maximaal 1 vaste bezoeker te ontvangen tijdens de kraamperiode.

Telefonische intakes en kantoor

De huisbezoeken vinden zo mogelijk weer plaats, indien gewenst kan een huisbezoek omgezet worden naar telefonische beeldgesprekken.

Tips om besmetting te voorkomen

  • Was regelmatig je handen tot aan je elleboog gedurende tenminste 20 seconden
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes als je je neus snuit en gooi deze direct weg en was daarna steeds je handen
  • Houd afstand als mensen hoesten of niezen
  • Geef geen hand ter begroeting of bij afscheid

Heb je specifieke vragen over onze kraamzorg en het Coronavirus? Maak je je zorgen of heb je twijfels? Het RIVM heeft een speciaal telefoonnummer ingesteld (0800-1351) voor vragen over het Coronavirus.

Heb je vragen over de kraamzorg in deze periode, mail dan naar info@lievekraamzorg.nl of bel met 070-7830056 of 06-28755495.